Milo

Milo

Het Verhaal

Milo woont als kleine jongen in het oude mediterrane dorpje Plaza, waar iedereen elkaar precies lijkt te kennen.

Toch heeft Milo het gevoel dat er niemand echt naar hem omkijkt. 

Dat verandert onverwacht wanneer hij zijn schaduw ontdekt, die hem wel lijkt op te merken en waarmee hij uiteindelijk een hechte vriendschap opbouwt.

Een vriendschap die groeit, maar ook heel snel op de proef wordt gesteld als de nacht valt en schaduwen plaatsmaken voor duisternis. 

Zo ontstaat een verhaal over vriendschap, die soms dichter te vinden is dan je zou denken.

Het Project

Het Project

Milo is een kort illustratief verhaal die we zowel in boekvorm als in animatie uitbrengen.

Met het verhaal willen we op een laagdrempelige manier het gevoel van eenzaamheid bij jongeren herkenbaar en bespreekbaar maken. 

We doen dit door de schaduw, die een weerspiegeling is van Milo's gevoel, centraal te stellen. Op deze manier brengen we een verhaal over vriendschap, dat soms dichterbij is dan je zou denken. Op deze manier brengen we een verhaal over vriendschap, dat soms dichterbij is dan je zou denken.

Van in het begin werd al heel snel beslist om met illustraties te werken, om zo het verhaal toegankelijk en universeel te maken zonder dat diepe of zware woorden nodig zijn.

Daarnaast zijn we voor het project actief in gesprek met verschillende organisaties die werken met jongeren in moeilijke omstandigheden, waarbij we kijken hoe we Milo kunnen introduceren als tool voor hen, jongeren en ouders.

Het Boek

Als eerste stap brengen we Milo uit in mooi illustratieboek van maar liefst 40 pagina's. 

Om dit te realiseren hebben we onder andere in december 2023 een crowdfunding campagne opgezet, waarbij je het boek in voorverkoop kan kopen of schenken aan één van onze partnerorganisaties en bovendien gaven we per boek ook 2 euro aan VZW 'T Hope | Jakedoe. De campagne liep succesvol af in januari en haalde maar liefst 119% van zijn doel!

Het boek is voorzien in druk te gaan september 2024.

Wil je het project steunen en een boek kopen of schenken? Dan kan dat nog steeds! 

Stuur een mailtje naar guillaume@moon-shot.tv of via onderstaande knop en we zetten je graag op onze lijst!

Koop/schenk een boek
Update 1
Update 1
Update 1

Update 1 27/05/2024

Het is tijd... voor een eerste update! Na een succesvolle crowdfunding campagne eind januari hebben we dankzij jullie maar liefst al meer dan 160 exemplaren(!) van ons boek verkocht of gedoneerd in voorverkoop. Fantastisch!

De afgelopen periode hebben we dan ook niet stilgezeten. Na heel wat schetsen te hebben gemaakt zijn we trots om te laten weten: de eerste draft versie van het boek is af!

We zitten dus goed op schema. Dat betekent dat het boek nog steeds voorzien is om in september in druk te gaan. Yes!

Onze volgende stap? De spreekwoordelijke potloodlijntjes lichtjes uitgommen en de definitieve lijnen in inkt erover plaatsen. Een minutieus werkje dat enorm veel focus vereist! 

Daarnaast blijven we ook verder aan de wereld rond Milo werken. Heb je nog vragen, andere ideeën of zin in samenwerken?

Aarzel niet om een mailtje te sturen naar guillaume@moon-shot.be

De Animatie

wordt vervolgd in 2024...!