Milo

Milo

Het Verhaal

Milo woont in het oud, nostalgisch, Mediterraans dorpje Plaza, waar iedereen elkaar wel lijkt te kennen.

Volledig alleen opgegroeid, heeft Milo het gevoel dat er niemand echt naar hem omkijkt. 

Tijdens de dagelijkse dorpsdrukte ontdekt hij zijn schaduw, die hem wel aandacht lijkt te geven en waarmee hij een hechte vriendschap opbouwt.

Een vriendschap die groeit, maar ook heel snel op de proef wordt gesteld wanneer het nacht wordt en schaduwen plaatsmaken voor de duisternis. 

Een verhaal over vriendschap, die soms dichter te vinden is dan je zou denken.

Het Project

Het Project

Milo is een kort illustratief verhaal die we zowel in boekvorm als in animatie uitbrengen.

Met het verhaal willen we op een laagdrempelige manier het gevoel van eenzaamheid bij jongeren herkenbaar en bespreekbaar maken. 

Dit doen we via de schaduw die als weerspiegeling van is van Milo's gevoel. Zo brengen we een verhaal over vriendschap, die soms dichter is dan je zou denken.

Door met illustraties te werken, maken we het verhaal toegankelijk en universeel, zonder dat diepe of zware woorden worden gebruikt.

Daarnaast zijn we voor het project actief in gesprek met verschillende organisaties die werken met jongeren in moeilijke omstandigheden, waarbij we kijken hoe we Milo kunnen introduceren als tool voor hen, jongeren en ouders.

Het Boek

Als eerste stap brengen we Milo uit in mooi illustratieboek van maar liefst 40 pagina's. Om dit te realiseren hebben we een crowdfunding campagne opgezet waarbij je het boek in voorverkoop kan kopen of schenken aan één van onze partnerorganisaties en geven we per boek ook 2 euro aan VZW 'T Hope | Jakedoe

Het boek is voorzien in druk te gaan september 2023.

Wil je het project steunen en een boek kopen of schenken? Dan kan via de knop hieronder!

Belangrijk: De campagne loopt nog tot 14 januari 2024!

Koop/schenk een boek

De Animatie

wordt vervolgd in 2024...!